Vandaag bereikbaar tot 17:30
Vragen? Bel ons 085 7731960
Klantenbeoordeling

Inclusief luxe ophangsysteem

Gratis verzending

Gelimiteerde oplages

Hoogwaardige museumkwaliteit

Certificaat van echtheid

Vragen? Bel ons 085 7731960
Klantenbeoordeling

Beleving, een bewezen meerwaarde


 


Vanuit mijn werk voor Arte Niveau mag ik regelmatig bedrijven bezoeken. Wat dan vaak gelijk opvalt is dat de entree, speekkamer of kantoor qua meubilair alles goed verzorgd is en je in het algemeen prima kunt zitten. Maar dan kijk ik iets omhoog en wat zie ik dan?


Kale wanden, heel veel kale wanden…


Onderzoek van de Yale University in 2017 heeft aangetoond dat kunst op de werkvloer een positieve uitwerking heeft op mensen. En positieve mensen zijn tevreden en tevreden mensen zijn productiever, hoe mooi is dat? 


Kunst inspireert

Mensen zien graag kleur en beleving aan de wand. Hierdoor werken ze nauwkeuriger en worden ze creatiever. Daarnaast zijn ze zich bewuster van andere oplossingen/mogelijkheden en wordt er minder in hokjes gedacht.

Kunst op de werkvloer is niet alleen voor medewerkers een meerwaarde. Ook de bezoekers genieten van kunst aan de wand. Als ik ergens binnenkom en vanaf de entree wordt ontvangen door bijvoorbeeld een vrolijke foto van de medewerkers, krijg ik een glimlach op mijn gezicht.

Dan lopen we door naar de spreekkamer en wat treffen we daar 9 van de 10 keer aan? Een bloemstukje van kunstbloemen, een plastic bakje met suiker en melk en de overbekende theedoos. Dit zijn vaak de enige accessoires binnen de spreekkamer. Waarom ook hier niet iets persoonlijks of motiverends aan de wand, bijv. een prachtig landschap, historische foto of prikkelend beeld.

 

De kracht van kunst

Zo zie je dat alle onderzoeken over de invloeden van kunst op de werkvloer dit verhaal zullen bevestigen. Maar daar hebben we eigenlijk helemaal geen dure en vaak wollige onderzoeken voor nodig. Luister naar de mensen om je heen en je zult ervaren dat iets moois, kleurrijks, motiverends en persoonlijks een positieve uitstraling heeft op mensen binnen je bedrijf.

Wij helpen je natuurlijk graag om hier de juiste keuzes in te maken. Van een persoonlijk beeld tot een themafoto van één van onze fotografen. Alles natuurlijk gedrukt op hoogwaardige materialen zoals plexiglas, dibond of aluminium.


Annet Damhuis, 21 maart 2019