Vandaag bereikbaar tot 17:30
Vragen? Bel ons 085 7731960
Klantenbeoordeling

Inclusief luxe ophangsysteem

Gratis verzending

Gelimiteerde oplages

Hoogwaardige museumkwaliteit

Certificaat van echtheid

Vragen? Bel ons 085 7731960
Klantenbeoordeling

Welke woonstijl past het beste bij jou? 

Je hoort of leest vaak in woonprogramma’s enbladen dat ze het over een bepaalde stijl hebben. Maar wat zijn nu eigenlijk de kenmerkenvan deze stijl en welke stijl past bij jou? De inrichting van je huis is en blijft heel persoonlijk, vaak zie je hier een mix van verschillende stijlen. In deze blog vertel ik over de kenmerken (kleuren, sfeer, materialen, etc) van de 7 meest voorkomende interieurstijlen.

 

1. Basic: de naam zegt het eigenlijk al, basis

Een Basic woonstijl is te herkennen aan lichte kleuren, tijdloos, fris en no-nonsense. Hierbij denken we aan het gebruik van hout, beton, rustige prints, lichte tinten en vaak aangevuld met een persoonlijk tintje zoals een groot schilderij aan de wand, wat afsteekt tegen de rest van het interieur.

 

2. Bohemian: het gevoel van verre reizen naar warme landen

Een uitgesprokenstijl, met veel natuurlijk materialen. Het gevoel van verre reizen naar warme landen met de geur van specerijen, tropisch regenwoud en azuurblauw water. Het is een stijl waarbij alles niet op elkaar afgestemdhoeft te zijn en best een beetje rommelig over mag komen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan India, altijd drukte maar wel met een warm gevoel.

 

3. Design: strakke lijnen en een luxe afwerking

Bij design hebben we het over strakke lijnen en een luxe afwerking. Design geeft altijd een opgeruimd gevoel met rustige kleuren bijvoorbeeld pasteltinten en naturel kleuren. Soms kan het wat kil overkomen want bij design zien we geen tierelantijntjes en krulletjes. Binnen een design-interieur zie je vaak hoogwaardige materialen, tijdloze meubels en moderne elementen.


 4. Industrieel: stoer, sterk en strak

Kenmerken van industrieel zijn stoer, sterk en strak. Vaak met een vingerwijzing naar oude fabriekshallen. De kleur zwart zie je het meeste terugkomen bij deze stijl en in combinatie met verouderde elementen als hout, staal en beton. Grote robuuste meubelenen veel grote en ruige elementen.

 

5. Klassiek: een rijk uiterlijk zonder veel glamour en glitters

Hierbij zijn donkere en warme kleuren de basis zoals marineblauw of royal groen. Alles mag groot en robuust zijn en vaak van een degelijke kwaliteit. Zwaardere houtsoorten, fluweel en leer zijn de kenmerken voor deze stijl.

 

6. Natuur: eenvoud, robuust en puur

Het gebruik van pure materialen, vormen en kleuren welke we in de natuur tegenkomen. Zoals hout en herbruikbare bouwmaterialen in kleuren uit de natuur, zand, grijs, groen maar ook oker en blauw of terra. Alles geïnspireerd op de natuur.

 

7. Romantisch: zacht en vrouwelijk

Herkenbaar aan een stoermaar zachte en vrouwelijke uitstraling. Veel gebruik van pasteltinten en hier zie je tierlantijntje en krullen maar ook veel bloemen. Zachte materialen als schapenvachtjes, kussens komen in deze stijl veelvuldig terug. Ook steigerhout en white washelementen zie je bij deze stijl veel terugkomen.


 

Zo zie je in alle7 verschillende stijlen eigen kenmerken terugkomen maar het allerbelangrijkste bij het maken van een keuze is dat je jezelf prettig voelt in de keuze die jij maakt. Het maken van een keuze voor een bepaalde stijl of een mix geeft je hopelijk een richtlijn voor het invullen van jouw interieur.  

 

Arte Niveau heeft voor elke woonstijl een passende foto voor aan je kale wand. Zou je hier graag advies bij willen, neem dan contact met mij op via annet@arteniveau.nl

 

 Annet Damhuis, 14 april 2019